Loading...
2019-01-19T09:32:18+00:00

Programjaink 2018

Tekintse meg 2018 -as programsorozatunkat, melyben színes képet adunk a magyar tánchagyományokról. Bemutatjuk több tájegység táncait melyek különböző időpontban megtekinthetőek a megjelölt helyszíneken.

Bemutatkozás

A Pásztói Muzsla Néptánc és Hagyományőrző Egyesület hosszú, eredményes múltra tekinthet vissza. Ez idő alatt számos országba elvitte már hazánk, megyénk, Pásztó jó hírét, színvonalas előadásaival. A Muzsla Néptáncegyüttes 1983-ban alakult. A tánckar közép és főiskolai diákokból álló 50 fős csoport. A magyar néptánc hagyomány ápolása, terjesztése a legfőbb célja, hogy az együttes az idők során megismertette közönségét a néptánc, népzene sokszínűségével a népi kultúra értékeivel, a hagyományőrzés fontosságával.

Az amatőr csoport igen hamar jó hírnévre tett szert, kivívta a város és a térség elismerését. A gyors fejlődést a rendszerváltás után a támogatások elapadása sem tudta megállítani. S ma a megye egyik legismertebb és legfoglalkoztatottabb együttesévé vált. Egy-egy koreográfia erejéig szinte az egész magyar néptánc kincset be tudják mutatni.2004-ben Nógrád megyében egyedülálló új műsorral mutatkoztak be a nagyközönségnek, ROCK BALLADÁK táncszínházi est címmel.Sokszor házigazdái a megye más települései által rendezett programoknak is. Éveken keresztül a Nógrád Megyei Nemzetközi Folklór Fesztivál egyik rendező, szervező csoportja volt. Évente mintegy 40-50 fellépésük van, így a Muzsla mindig aktív közreműködője, motorja Pásztó, Nógrád megye kulturális életének.

Tovább
0
Fellépés
0
Külföldi turné
0
Koreográfia
cropped-WK2_4956.jpg

Támogatás

Kérjük támogassa együttesünket adójának 1%-val!

A kedvezményezett adószáma:

18636859-1-12

A kedvezményezett neve:

Pásztói Muzsla Néptánc és Hagyományőrző Egyesület

Köszönjük!

lengyel_2 (2)

Külföldi turnék

Go to Top